Kom med til byrådsmødet på onsdag den 1. december!

Cykelsti nu eller om 40 år?? På onsdag afgør kommunalbestyrelsen om vi skal have cykelstiens første etape - mellem Thyregod og Vesterlundvej 80 - i 2022, eller om den reelt udskydes på ubestemt tid.

Status om cykelstien:
Planerne om en cykelsti mellem Thyregod og Vesterlund er delt i to etaper. Etape 1 går fra Thyregod til Vesterlundvej 80. Her planlægges en almindelig cykelsti budgetteret til 5,74 mio. kroner. Etape 1 står som næstøverste prioritet efter 2022 under kategorien skolevejsprojekter.

Etape 2 går fra Vesterlundvej 80 til Vesterlund. Her planlægges en såkaldt ”2 minus 1 vej”, som er budgetteret til 3,2 mio. kroner. Etape 2 står ligeledes som næstøverste prioritet efter 2022 på den anden lister, der hedder cykelstiprojekter.

Flertal for en sti i Teknisk udvalg
På Teknisk Udvalgs møde den 2. november – altså før valget – var der flertal for at flytte etape 1 (stien fra Thyregod til Vesterlundvej 80) frem fra 2023 til 2022 – i øvrigt sammen med et andet cykelstiprojekt i Vejle.

Kun formanden for Teknisk Udvalg, Gerda Jørgensen (Venstre), Per Olsen (Venstre) og løsgængeren, Kim Hesel, stemte imod. Efterfølgende bad Per Olesen om, at få sagen indbragt for kommunalbestyrelsen. Det har han ret til at få.

Sagen afgøres på byrådsmødet på onsdag, den 1. december.
Hvis kommunalbestyrelsen følger flertallet i Teknisk Udvalg bliver cykelstien fra Thyregod til Vesterlundvej 80 bevilget i 2022.

Vender kommunalbestyrelsen tommelfingeren nedad, skal Thyregod-Vester cykelstien diskuteres igen om et år og placeres på en ny prioriteringsliste sammen med i alt 60 (tres!!) forskellige cykelstiønsker rundt i kommunen. Og så ryger vi måske langt ned på listen – igen. Det er sket før!

Se klip fra TV-Syd om cykelstien - klik her.