Nye lejeboliger i Thyregod

Domea og Dansk boligbyg skal i gang med 16 nye boliger i Thyregod. De forventes at stå færdige i midten af 2025.

”Vi oplever en stor interesse fra borgere i de mindre byer, da de ønsker at blive i lokalområdet, hvor de har deres netværk, men der mangler mindre, nye og tidssvarende lejeboliger. Projektet er på den baggrund sat i gang i dialog med Vejle Kommune og lokalrådene, siger Pernille Esmark Prahm, som er projektchef hos Domea.”

På lokalrådets årsmøde i foråret mærkede de tilstedeværende byrådspolitikere – Svend Erik Nielsen og Gerda Jørgensen – borgernes pres og interesse for den type boliger.

Det samme skete, da borgmester Jens Ejner Christensen senere på året gav kaffe på Center Thyregod. Borgmesteren forklarede ved den lejlighed, at han ikke kunne bestemme over Domeas byggeplaner, og han lovede ingenting, men nu sker der tilsyneladende alligevel noget.

De 16 boliger skal ligge på en sidevej (Gråspurvevej) til Solsortevej - se byggeplanen nedenfor. Byggeriet kommer til at ligne et husbyggeri, som Domea tidligere har fået gennemført i Nørre Snede - se billedet ovenfor.

De nye boliger får mønstret murværk og tage med hældning, som beklædes med tagpap. Hver bolig bliver på 89 kvadratmeter med køkken-alrum og stue ud i ét, to værelser, badeværelse og entré. Til hver enkelt bolig hører også en forhave med skur og parkeringsplads samt en terrasse.

Kilde: Delvist VAFO

Byggeplanen for de 16 kommende boliger.
Byggeplanen for de 16 kommende boliger.