Cykelstien: Første del er færdig. Anden del er ikke besluttet endnu.

Anden del af cykelstien, som skal føre helt frem til Vesterlund, er ikke besluttet af byrådet endnu. Det har stået klart siden den 1. december 2021, hvor beslutningen om at gennemføre første del blev vedtaget med et snævert flertal. 15 Thyregod-Vester-borgere i gule veste overværede det byrådsmøde.

Anden del af cykelstien helt frem til Vesterlund er fortsat i spil og står på den kommunale prioriteringsliste – sammen med flere hundrede andre cykelstiprojekter rundt om i Vejle Kommune. Planen med denne anden del er en såkaldt 2 minus 1-vej.

Processen i det kommunale arbejde er sådan, at kommunalbestyrelsen i forbindelse med det årlige budgetarbejde efter sommerferien vurderer projekterne og laver en såkaldt prioriteringsliste. For politikerne drejer det sig jo blandt andet om, hvordan man ”får mest for pengene”.

Lokalrådet og andre gode kræfter i Thyregod og i Vesterlund har her en opgave, der handler om at argumentere så godt som muligt for vores fælles gode sag overfor beslutningstagerne – og heldigvis har vi gode kontakter, der vil lytte til os.

Vil du læse mere om optakten til cykelstiens første etape - så klik her.